Fastighets AB Brostaden positiva till utbyggnaden i ytterstaden

Nu är 10 nya företagsområden anslutna i Stockholms ytterstad. Resterande 30 områden är under produktion och kommer att slutföras under 2015. Detta innebär att närmare 800 kommersiella fastigheter kommer att kunna erbjudas tjänster via fiber och att Stokabs kunder når varje område till ett fast pris. En av fastighetsägarna som kommer att använda sig av det utbyggda nätet är Fastighets AB Brostaden.

Fastighets AB Brostaden är ett fastighetsbolag som äger, förvaltar och hyr ut kommersiella fastigheter i Storstockholm. Stokabs utbyggnation i företagsområden i ytterstaden går helt i linje med deras egen vision: "att utveckla morgondagens mötesplatser som får människor att lyckas".

– Att vi nu kan erbjuda operatörsneutral bredbandsuppkoppling via fiber i vårt bestånd ser vi mycket positivt på, berättar Lisa Montin som är förvaltare på Fastighets AB Brostaden.

– Just kravet på kapacitet och att kunna välja fritt bland operatörer är bland det första våra hyresgäster frågar om, det har blivit ett baskrav. Det finns ju få saker i arbetslivet som kan vara så frustrerande som krånglande uppkopplingar och IT-relaterade begränsningar, avslutar Lisa.

Stokabs utbyggnation

Affärsmodellen bygger på att fiberpar eller singelfiber till hela fastigheter eller enstaka hyresgäster i fastigheten kan förhyras till en fast kostnad.

– Detta är områden som traditionellt använder sig av ADSL-teknik vilket inte längre räcker för kommersiellt bruk. Nu ställs högre krav på bredbandskapacitet av företagen som ofta har olika behov av tjänster. Molntjänster och serverlösningar står högt upp på listan för dessa små och medelstora företag, berättar Jörgen Engvall, Kundansvarig på Stokab.

Vill du veta mer om Stokabs utbyggnation i ytterstaden, kontakta någon av Stokabs kundansvariga här till höger.


Kontakta oss

 

Jörgen Engvall
Jörgen
Engvall
08-508 30 256

 Bengt Forslund
Bengt
Forslund
08-508 30 284

Jörgen Hallsund
Jörgen
Hallsund
08-508 30 239

Fredrik Persson
Fredrik

Persson
08-508 30 253

Linda Saltin, Kundansvarig på Stokab
Linda
Saltin
08-508 30 245