Stockholm har lägsta pris på bredband i Europa

Det visar en ny studie där analysföretaget United Minds jämfört Stockholm med fyra andra storstäder i Europa. Stockholm har generellt lägsta pris på såväl bredbandstjänster som svartfiber.

I rapporten har man jämfört priserna på olika bredbandshastigheter bland leverantörer i Stockholm, London, Paris, Amsterdam och Berlin. Resultatet visar att Stockholm generellt har lägsta pris för såväl bredbandstjänster, 100 Mbit/s och 1 Gbit/s som för svartfiber.

Graf från UnitedMinds_Stokab_ForetagensBredband_2015

United Minds genomförde en liknande studie 2011 och Stockholm bibehåller även i denna rapport sin position med lägsta marknadspriserna för bredbandstjänster i Europa. Det visar sig återigen att den modell* som Stockholm har för en konkurrensneutral fiberinfrastruktur fortsätter att ha effekt.

Ladda ner hela rapporten


*Stokabmodellen

Stokab tillhandahåller ett öppet och konkurrensneutral fibernät med syfte att stimulera en positiv utveckling för Stockholmsregionen. Stokab erbjuder fiberoptiska kommunikationslösningar på likvärdiga villkor till alla såväl operatörer, företag som offentlig verksamhet i behov av datakommunikation.


Presskontakt

Susanne Lekengård, kommunikationschef

Susanne Lekengård

Kommunikationschef

Telefon:
08-508 30 240

Mobil: 076-12 30 240

 

E-poststandard:
fornamn.efternamn@stokab.se


Stokabs Kommunikationsenhet