Stokabs jubileumsbok

I samband med att vi firar 25 år som bolag kommer vi ta fram en jubileumsbok. Redan nu kan du förhandsbeställa ditt egna exemplar. Fyll i dina adressuppgifter här nedan så skickar vi boken till dig när den är klar.

Stokabs 25 första år och framåt

I början av 90-talet ritades Sveriges telekomkarta om. När branschen avreglerades insåg Stockholms politiker att staden behövde en konkurrensneutral fiberleverantör för att främja konkurrens, mångfald och valfrihet. Därför bildades Stokab – med uppdraget att leverera IT-infrastruktur på lika villkor för alla.

Vad vi inte visste då var att vi samtidigt lade grunden till vad som skulle komma att bli världens största öppna fibernät.

Enorma mängder data har passerat genom Stokabs 1,5 miljoner fiberkilometer sedan dess. Vårt nät har utvecklats i takt med marknadens efterfrågan och täcker i dag hela Stockholms stad och når länets alla kommuner inklusive delar av skärgården. Totalt räcker vår svartfiber nu 38 varv runt jorden. Och det är ändå bara början.

Stockholm ska bli världens smartaste stad 2040. Under 2019 kommer Stockholm att bli första staden i världen som erbjuder fiber i gatumiljö. Att Stockholm fortsätter sin digitala utveckling är viktigt och den smarta staden är beroende av stora mängder data.

Stockholm ska bli den mest innovativa staden i världen, och då behövs en robust och pålitlig IT-infrastruktur med fiber. Både i dag och i framtiden.

Vi är redo för den utmaningen.


Beställ ditt egna exemplar av Stokabs jubileumsbok

Namn*
Adress*
Postadress*
e-postadress (om vi behöver kontakta dig)

Genom att du klickar på knappen ”Skicka”, samtycker du till att de personuppgifter, som ditt namn och adressuppgifter och e-post får användas för detta ändamål.

Presskontakt

Susanne Lekengård

Kommunikationschef

Telefon:
08-508 30 240

Mobil: 076-12 30 240

 

E-poststandard:
fornamn.efternamn@stokab.se


Stokabs Kommunikationsenhet