Ta del av vårt verksamhetsår 2021

Vi ser tillbaka på ett år med bra resultat och en hög leveranstakt av våra produkter samt givande möten med kunder och samarbetspartners. Även 2021 präglades av pandemin med distansarbete och digitala möten. Den utökade digitaliseringen i samhället visar hur viktig tillgång till en säker och robust fiberinfrastruktur är och betydelsen av vårt ständiga arbete med säkerhetshöjande åtgärder.

Ökat säkerhetsarbete

För att upprätthålla en säker och robust fiberinfrastrukur har Stokab alltid bedrivet ett aktivt säkerhetsarbete. Under det gånga året har ytterligare åtgärder tagits för att stärka driftsäkerheten. Bland annat har stationära och mobila reservkraftaggregat installerats och ett antal transportabla reservnoder har förberetts i händelse av incidenter.

Fortsatt hållbarhetsarbete

Positivt resultat vid leverantörsgranskning

För första gången genomfördes under 2021 kontroll- och uppföljningsarbete av socialt ansvarstagande i Stokabs leverantörs- och entreprenörsled där samtliga leverantörer som granskades lämnade in tillfredställande dokumentation vilket visar de uppfyller de förväntningar som Stokab ställer på sina leverantörer.

Tillgång till fiber bidrar till bättre miljö och ett väl fungerande samhälle

Rapporten ”Neutral fibre and the European Green Deal”, publicerades och lanserades våren 2021. Rapporten belyser bland annat vilken roll fri tillgång till svartfiberinfrastruktur spelar för att nå målen i EU-kommissionens initiativ European Green Deal.

Thord Swedenhammar Vice VD och ansvarig för fokusområdet Ökad konkurrens och valfrihet

Under de senaste åren, med covid-19-pandemin, har det visat sig att en väl utbyggd fiberinfrastruktur är en viktig förutsättning för att kunna säkerställa ett väl fungerade samhälle och kontinuiteten för samhällsviktiga funktioner, säger Thord Swedenhammar Vice VD och ansvarig för fokusområdet Ökad konkurrens och valfrihet.

Året i siffror

När vi sammanfattar året ekonomiskt uppgick resultatet till 240 (261), nettoomsättningen till 798 mkr (814) för hela koncernen. Orderingången uppgick till 159 mkr (193) och antalet levererade nya förbindelser hamnade på 2 556 (2 603).

Siffror inom parentes avser 2020

Bild på omslaget för års- och hållbarhetsredovisningen 2021

Årets omslagsbild

Installationstekniker Roger Larsson kontrollerar att fiberlänken uppfyller Stokabs tekniska krav på levererad fiber med en OTDR (Optical Time Domain Reflectometer).