Kakor (Cookies)

Vår webbplats använder sig av kakor för att leverera viktiga funktioner och förbättra användarupplevelsen. En kaka är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information.

Olika typer av kakor

  • Sessionskaka lagras temporärt i din dators minne tills du stänger din webbläsare.
  • Varaktiga kakor är en fil som sparas på besökarens dator och som ligger kvar tills varaktighetstiden går ut. Den används exempelvis för att anpassa webbplatsen till besökarens önskemål och intressen. De försvinner om besökaren väljer att rensa bort kakor från webbläsaren.
  • Varaktiga tredjepartskakor används av webbanalysverktyget för att samla statistik om hur besökare navigerar på webbplatsen och vilka sidor som får flest besök. Denna information används till att förbättra innehållet på vår webbplats och att göra det enklare att hitta det som besökare söker efter. Dessa kakor innehåller ingen personlig information.

Stäng av kakor

Om du inte accepterar att webbplatsen använder kakor kan du neka användningen och lagring av kakor genom att välja vissa inställningar på din webbläsare.


Hur du stänger av kakor beror på vilken webbläsare du använder. Läs under "Hjälp", eller motsvarande meny, i din webbläsare för instruktioner.


Vill du veta mer om kakor kan du besöka PTS (Post- och telestyrelsen), som är den myndighet som är övergripande ansvarig för området elektronisk kommunikation.


Mer information om kakor och lagen om elektronisk kommunikation hittar du på
Post -och telestyrelsens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.