Grattis Tusse till seger i Melodifestivalen 2021

Årets Melodifestival med sina fyra deltävlingar, "andra chansen" och finalen har sänts från en och samma lokal i Stockholm. Nyheter i produktionen som strömmad publik, engelsk livekommentering och spektakulära scenframträdanden gjorde årets Melodifestival till en succé.

2020 ökade digitaliseringen av samhället; många live-produktioner började erbjuda sina events via strömmande plattformar. Årets Melodifestival – med en produktionskostnad på 2,5 MSEK per timme – valde att behålla produktionen i Stockholm för bästa kvalitet och säkerhet.

För Melodifestivalens direktsändningar har Stokab anslutit SVT fullt redundant till Globenområdet för strömmande tjänster.

Stokab Eventfiber

Utöver Globenområdet erbjuder Stokab fiberförbindelser för korttidsanvändning till cirka trettio eventplatser runt om i Stockholm, så kallat Eventfiber. Stokabs Eventfiber har exempelvis använts för sändningar från valvakor, större evenemang som Eurovision, Melodifestivalen, Nobeldagen och Stockholm Maraton.

 

Läs mer om Stokab Eventfiber