Earth Hour varje dag

Som bolag i Stockholms stad stödjer vi initiativet som i år uppmärksammas lördagen den 25 mars klockan 20.30–21.30. På Stokab arbetar vi ständig med åtgärder i linje med Earth Hour bland annat genom el-effektivisering i våra tekniklokaler och inte minst på vårt klimatsmarta huvudkontor som ligger i en miljöklassificerad fastighet.

Elmätning för oss och för våra kunder

Vi mäter kontinuerligt vår direkta elförbrukning vilket inbegriper den förbrukning av el som används för drift på Stokabs huvudkontor och på vårt komponentlager i södra Stockholm.

Idag finns en teknisk lösning i för att även mäta den indirekta elförbrukningen, det vill säga kundernas förbrukning. Lösningen gör att våra kunder själva kan ta del av sin elkonsumtion för sin aktiva utrustning i noderna. Där avtal finns, mäter vår nätavdelning elen och informerar kunden. Det innebär att våra kunder själva kan påverka sin elförbrukning.

Klimatsmart huvudkontor

Bild på Miljöcertifikat

Stokab har idag ett hyresavtal med en så kallad ”grön bilaga”. Det innebär att fastigheten där Stokab har sitt huvudkontor har ett miljöcertifikat. Det får man efter att fastigheten kontrollerats och kvalitetssäkras gällande energi, avfall, innovation, ledning och styrning enligt miljöklassificeringssystemet BREEM.

Värmeåtervinning i skola

Vi har under flera år arbetet med att ta tillvara på spillvärme från noder. Denna möjlighet ökar i takt med förnyelsen av dessa. Vid utbyggnad samt nybyggnation av noder tar vi hänsyn till hur energianvändningen ska kunna effektiviseras.

Vi bidrar till ett hållbart Stockholm

Hållbarhet är en central del i Stokabs verksamhet vilket innebär ett kontinuerligt förbättringsarbete inom våra utvalda fokusområden. Detta, tillsammans med årliga aktiviteter i vår miljö- och klimathandlingsplan, minskar den miljöpåverkan som uppstår i verksamheten.

Fakta om Earth Hour

Logotyp för earth hour

Earth Hour är en global klimatmanifestation som WWF, Världsnaturfonden, står bakom. Städer har en viktig roll i omställningen mot hållbar utveckling och Stockholm ska vara världsledande i arbetet med att minska sina utsläpp. Staden ska gå före och visa vägen och vara en förebild för andra. Staden ska också vara ledande i arbetet med att nå de 17 hållbarhetsmålen i FN:s Agenda 2030.