Fördelar med att arbeta hos oss

Vi vill att alla våra medarbetare ska må bra, utvecklas och ha en balans mellan arbete och fritid.

Förutom att vi har en väldigt trevlig arbetsmiljö i fina moderna lokaler har vi även ytterligare några saker som gör det extra bra att jobba hos oss.

Förmåner du får hos oss som anställd

Ledighet och flextid

Vi erbjuder våra anställda flexibel arbetstid och för våra heltidsanställda är arbetstiden 39,5 timmar per vecka. Utöver dina semesterdagar erbjuds du 54 timmars arbetstidsförkortning per år som du själv väljer att ta ut när du vill och ytterligare 9 timmars arbetstidsförkortning som läggs ut av arbetsgivaren, ofta i anslutning till en röd dag.

Lunchförmån

Alla medarbetare på Stokab erbjuds subventionerade luncher via Edenred lunchförmån (fd. rikskortet). Som anställd har du rätt till en laddning per månad till ett värde av 2200 kronor.

Friskvård

Vi erbjuder ett friskvårdsbidrag på 2500 kronor per kalenderår för motionsaktiviteter och som medarbetare hos oss har du även möjlighet att ta ut en friskvårdstimme per vecka. Friskvårdstimmen kan du använda till olika friskvårdsaktiviteter som du väljer själv eller om du vill delta i de friskvårdsaktiviteter som Stokab erbjuder under arbetstid. En gång i veckan hålls ett yogapass på kontoret och vi har ett aktivitetsrum som är utrustat med fria vikter, step-up-brädor, ribbstol och gummiband.

 

Som en del i Stokabs hälsoarbete kommer en naprapat till oss en gång i veckan. Hos naprapaten kan du få hjälp om du har ont i ryggen eller nacken, besvär med axlar eller stela muskler. Besöket hos naprapaten är kostnadsfritt.

 

Du kan också köpa ett rabatterat träningskort som gäller för alla Stockholms stads motionsanläggningar.

Om du får barn

Du som har varit anställd hos oss i minst ett år kan vid föräldraledighet få föräldrapenning av Stokab. Föräldrapenningtillägget innebär att Stokab täcker upp 10 % av lönebortfallet. Tillägget utges för så många kalenderdagar som föräldraledigheten omfattar (max 90 dagar).

Trygghet

Vid längre frånvaro än 14 dagar ges ett sjuklönetillägg som komplement till Försäkringskassans sjukpenning. Efter sjukdag 91 har du som medarbetare rätt till fortsatt sjukpenning från Försäkringskassan, men även ersättning från ITP:s sjuklöneförsäkring. Dessutom har vi kompletterat ersättningarna från Försäkringskassan och kollektivavtalet med en sjuklöneförsäkring.

 

Alla anställda erbjuds även möjligheten att teckna en privat sjukvårdsförsäkring via Euro Accident. Sjukvårdsförsäkringen ger dig snabb tillgång till specialistvård, operationer och rehabilitering.

Försäkring och pension

Som medarbetare på Stokab har du möjlighet att löneväxla. Löneväxling är en form av pensionssparande där Stokab erbjuder dig att sätta av mer pengar till din pension. Det innebär att du erbjuds att växla en del av din bruttolön till ett pensionssparande istället för att ta ut allt som lön.

 

Vi erbjuder även kostnadsfri rådgivning till alla medarbetare om försäkringsskydd och tjänstepension via vår pensions- och försäkringsförmedlare Söderberg & Partners.

 

Genom en kollektivavtalsförsäkring är du försäkrad vid sjukdom, arbetsskada och olycksfall på arbetet samt vid dödsfall.

 

Är du född 1978 eller tidigare omfattas du av ITP2, dock finns en möjlighet att istället välja ITP1 givet att du har en årslön motsvarande minst 10 inkomstbasbelopp. Är du född 1979 eller senare omfattas du alltid av ITP1.